YNK media - ONLINE&CREATIVE MARKETING

Q&A s naším CEO

Prečo je z nás agentúra zameraná na e-mail marketing?

Odchytiť nášho CEO Štefana „Stevieho“ Jacáka na rozhovor dalo pri jeho plnom kalendári zabrať. Asi tak, ako keď si spravíte experiment a 30 ľuďom poviete, aby našli a obliekli si rifle z tínedžerských čias. Zips na nich zapnú tak dvaja z nich. Preto sme aj my túto príležitosť využili na 100,9 % a povyzvedali čo-to z plánov a zákulisia agentúry. Ak vás zaujíma, prečo sa už nejaký čas zameriavame primárne na e-mail marketing alebo aká novinka odstrelila Steviemu dekel, čítajte ďalej.

1. Predstav nám v kocke nové portfólio služieb YNK.

V portfóliu našich služieb najnovšie aktívne ponúkame e-mail marketingové služby, čo znamená, že vieme zabezpečiť e-mail marketing pre rôzne segmenty. K dispozícii máme e-mailové nástroje, vďaka ktorým dosahujeme špecifické ciele pre e-commerce a tiež pre B2B segment. V súčasnosti ponúkame menej chatbotov, keďže trend okolo nich je momentálne nevýrazný. Naďalej však ponúkame služby ako performance, weby, stratégie, vizuály, obsah a branding.

2. Viacero klientov a okruh spriatelených agentúr zbystrilo, keď sme začali viac vystupovať ako e-mail marketingová agentúra. Čo je za týmto rozhodnutím?

Vždy je dobré, keď komunikujete jednu vec pravidelne, než viacero vecí naraz. Z biznisového hľadiska budete viac zapamätateľní. Taktiež toto rozhodnutie môžeme považovať za výhodu, keďže čisto e-mailových marketingových agentúr na trhu veľa nie je

Donedávna sme boli jediní, len sme to vyslovene nezdôrazňovali. Reklamný svet sa mení a klienti si uvedomujú, že vlastniť určité množstvo databáz je veľmi rozumné, ba až prospešné pre samotný biznis. Môžeme povedať, že e-mail marketing alebo celkovo dátový marketing je momentálne v rozkvete.

Keď niečo robíte opakovane, znižujete chybovosť a začínate vytvárať profesionálov, kedy celý proces dokáže fungovať samostatne. Ak ponúkate viacero služieb naraz, je potrebné procesy príliš riadiť, zatiaľ čo keď robíme primárne e-mail marketing, je naša práca oveľa efektívnejšia. 

Za 2 roky, kedy sa mu venujeme aktívne, máme workflow dobre zapracovaný, čo šetrí čas a hlavne vieme každý jeden projekt robiť efektívnejšie. Máloktorá agentúra, ktorá vzišla z contentovej a kreatívnej agentúry, prešla na e-mail marketing. To je naša obrovská výhoda.

Prednáška na Visibility konferencii

3. Ak chcem pre svoju firmu naštartovať e-mail marketing, čo je to najdôležitejšie?

Zbieranie nových kontaktov a pretavovanie ich na zákazníkov, práca s kontaktmi, ktoré máte v databáze, a pretavovanie týchto kontaktov na opätovný biznis. Dôležitá je aj následná hĺbková automatizácia, ktorá ešte konkrétnejšie spracováva procesy a kontakty a celkovo ich segmentuje a personalizuje. Spomenul by som aj využitie umelej inteligencie. Vďaka týmto bodom si firma udržiava permanentný vzťah so svojím zákazníkom.

4. Ako hodnotíš členstvo vo Visibility 360 Group s odstupom dvoch rokov? Čo to prinieslo agentúre?

Toto prepojenie vnímam veľmi pozitívne. Prinieslo nám to veľa poznatkov, uvedomení a tiež rast. Pomohlo nám to v profilovaní a donútilo nás to uvažovať nad tým, kde je priestor na špecializáciu. Z roka na rok je to lepšie aj vďaka tomu, že z našej strany sú ambície rásť do zahraničia. Guidance, networking a biznis sú tie najvyššie pridané hodnoty.

5. Čo prinesie rok 2024 do agentúry a aké sú plány?

Tento rok by mal v našej agentúre zlepšiť procesy a masívnejšie naštartovať SEO aj vďaka novým posilám v tíme. Pre mňa veľmi dôležitá vec v roku 2024 je skvalitnenie vedomostí tímu, zvýšiť jeho samostatnosť, následne logickejšie a prirodzenejšie roztriediť zodpovednosť, aby na jednom človeku neviselo príliš veľa zodpovednosti. 

Radi by sme tento rok otvorili spomínanú možnosť expandovať do zahraničia tam, kde budú príležitosti a kontakty tak, aby to bolo možné zrealizovať. Aktuálne máme v Nemecku pomerne veľkú IT firmu, ktorej robíme celý marketing od A po Z.

6. Kde všade ťa budú môcť zberači vedomostí z e-mail marketingu tento rok stretnúť?

Aj tento rok budeme opäť súčasťou niekoľkých konferencií a brunchov za Visibility v Bratislave. Bol by som určite rád, ak by sme nejaké stretnutie zorganizovali aj my v Košiciach, či už interne, alebo v spolupráci s Row & Slide, ďalšou košickou agentúrou v sieti Visibility 360 Group.

Budem súčasťou MBA akadémie, kde budem síce prednášať až začiatkom ďalšieho roka, ale aj napriek tomu by som to rád spomenul už teraz. V rámci výukového plánu poskytnem ľuďom, ktorí sa do akadémie prihlásia, užitočné informácie z oblasti e-mail marketingu. 

Koncom minulého roka som prednášal o umelej inteligencii v e-mail marketingu a bol som na marketingovom brunchi, kde som hovoril o využití e-commerce v e-mail marketingu. Hosťoval som v podcaste z agentúry DASE, kde sme rozoberali dáta ako také. Boli sme aj súčasťou Superbrands, kde prebehlo školenie o marketingu a e-mail marketingu.

Rozhovor v podcaste DASE

7. Vieme, že si tech geek. Povedz nám 3 najlepšie vychytávky, s ktorými si sa v poslednej dobe stretol.

V rámci e-mail marketingu máme úplnú novinku – aplikáciu od firmy Samba, ktorou je inteligentný odber kontaktov na webových stránkach. Je využiteľný na akejkoľvek stránke a v akomkoľvek type biznisu. Wow!

Umelá inteligencia analyzuje návštevníka a vytvára mu profil na základe toho, ktoré podstránky sleduje a koľko času na nich strávi. Na základe tohto profilu návštevníkovi môžu vyskakovať pop-up okná so súvisiacimi textami a výzvami. Čo profil, to iný odberný pop-up. 

Veľmi dobrou pomôckou, ktorú používam, je prekladač DeepL, dokonca s funkciou využitia umelej inteligencie. Veľmi mi pomáha pri komunikácii s anglicky hovoriacim klientom bez toho, aby som musel niekoho otravovať s gramatikou. 

Ďalej spomeniem poznámkovač Craft, kde si viem zapisovať čokoľvek do white boardov a poznámok či skicovať cez iPad. Poznámky sa dajú ľahko zdieľať jedným klikom, dokonca by v ňom malo byť možné už aj kolaborovať.

Aký je tvoj message pre svet?

Pracujte so svojimi dátami. Ak ich nemáte, odporúčam čím skôr začať s ich zberom. V dnešnej dobe je totiž veľmi tenká hranica medzi funkčným reklamným účtom a bloknutým zo strany poskytovateľov, ako je Google, Meta a podobne. Ak by niečo také nastalo, stále máte vlastnú databázu, s ktorou môžete pracovať, ako chcete.

Keď sa pozrieme na budúcnosť YNK media, vidíme jasný smer. Zmena na primárne e-mail marketingovú agentúru prináša nové možnosti a perspektívu rastu. Sústredenie na jeden pilier nám umožňuje efektívne pracovať, zlepšovať procesy a posúvať sa vpred. Veríme, že naše rozhodnutie sa osvedčí a že tento rok prinesie ešte viac úspechov a inovácií.

Tomu hovorím

Marketynk!

Budem vás zdieľať:

Ak sa ti páčil článok, prečítaj si aj ďalšie

Zobraziť všetky články ›

Silná "konekšn" prebehne,
keď napíšeš Steviemu

Pish mee ›
ynk media s.r.o.
Gorkého 6, 040 01 Košice
YNK media – Certified MailerLite expert
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram